دیور

مرتب سازی بر اساس :
فقط موجود ها:

در حال نمایش 15 نتیجه

دیور

کریستین دیور ( Christian Dior ) ، یکی از معروف ترین کوتور ( خیاط لباس های زنانه ) ، 21 ژانویه سال 1905 در شهر گرانویل دیده‌به جهان گشود . در 24 اکتبر سال 1957 در ایتالیا دیده‌از جهان بست.
شرکت دیور ، از ادکلن دیور و لباس زیر زنانه‌گرفته تا لباس های فاخر و خوش نقش را برای زنان، با ظرافت طراحی‌می‌کرد. این رویه تا امروز نیز ادامه‌دارد.
پاریس ، اولین مکانی بود که او برای شروع حرفۀ خود در هنر و صنعت مد برگزید. علی رغم زندگی کوتاه هنری او که 14 سال طول کشید، Dior انقلابی در این صنعت پدید آورد. در سال 1957 ، بیش از نیمی از صادرات لباس فرانسه از این کمپانی بود.

کریستین دیور موسس برند dior
کرستین دیور

تاریخچه برند دیور

امروزه، محصولات دیور شامل :

  • پوشاک
  • اکسسوری
  • عطر و ادکلن
  • ساعت و جواهرات
  • کیف و کفش
  • عینک
  • و محصولات آرایشی دیور ، می‌شود.

اما زمانی که کریستین دیور ، برندش را در سال 1947 راه ‌اندازی کرد، فقط روی یک چیز متمرکز بود :‌ ( ارائۀ تعریفی مجدد از شیوۀ لباس پوشیدن‌خانم ‌ها ! ).
نام ‌هایی که در لباس، مدیریت هنری و خلاقیت، او را به چنین موفقیتی رساندند، همگی از جمله پیشگامان صنعت مد بوده ‌اند.
هر شخص که به عنوان یک مدیر یا طراح در شرکت دیور انتصاب می ‌شد، عاقبش منتهی شدن به یک عصر جدید در زیبایی ‌شناسی پوشاک بود.
برند دیور در طراحی لوگوی خود نیز هوشمندانه عمل کرده. لوگوی برند دیور از آنجایی که بسیار ظریف و مینیمال است، می‌تواند مفهوم حس سادگی و ظرافت را در عین کیفیت و بی‌عیب و نقص بودن ، انتقال دهد.

لوگو برند دیور
لوگوی برند دیور

چگونه dior یک شبه به موفقیت رسید ؟

روز دوازدهم فوریه سال 1947 ، کریستیان دیور ( کسی که تعلیم‌ دیدۀ دو چهرۀ افسانه ‌ای، به نام های

  • رابرت پیگِت ( Robert Piaget )
  • و لوسین لیلانگ ( Lucien Lilong ) در طراحی مد بود)

یک مجموعه 90 تکه ‌ایِ متاثرکننده را در خانۀ پاریسی ‌اش، در خیابان مونتاژن ، به ویراستان مجله ارائه داد. این مجموعه که عنوانِ ‌متناسبِ « چهره جدید » را یدک می ‌کشید، واکنشی به پایان جنگ جهانی و جیره ‌بندی ‌ها بود.
نیمرخ ‌ها ساختار داشتند، کمر‌ها تعریف‌‌شده‌بودند، دامن ‌ها پوشیده‌و لباس ‌های زنانه، هر کدام ( به طور متوسط ) با 20 یارد پارچه دوخته‌شده‌بودند . این نمادی از رویکردی سخاوتمندانه‌بود که در مقایسه با روشی که در طول جنگ جهانی دوم به کار گرفته‌می‌شد، به تصویر کشیده‌شده‌بود. دیور یک ‌شبه به موفقیت رسید.

موفقیت های دیور

ویژگی های برند دیورتوانمندسازی زنان درون چهارچوب کاری دیور ، به پیروزی رسید و وقتی او اولین عطرش را در سال 1947 روانه بازار کرد، نامش را از روی نام خواهرش گرفت. در سال 1950 ، دیور مسئول طراحی تمام لباس‌ های مارلین دیتریش ( Marilyn Dietrich ) ، بازیگر اصلی زن در فیلم ترس صحنه ( به انگلیسی : Stage Fright ) ، اثر آلفرد هیچکاک شد.
لباس ‌ها و ظاهر دیتریش ، نمایانگر سبک مخصوص لباس دیور ( Dior clothes ) بود و شامل سوزن ‌دوزی‌ های ظریف و موشکافانه در

  • خط کمر
  • شنل‌ های پرحجم
  • و دامن ‌های گنبدی‌ شکل می‌ شد که برای لاغر نشان‌دادن ساق پا، این‌ گونه طراحی می‌ شدند.

همچنین چهره های مشهوری چون :

  • مرلین مونرو ( Marilyn Monroe )
  • الیزابت تیلور ( Elizabeth Taylor )
  • آواگاردنر ( Ava Gardner ) و بسیاری از زنان جذاب و بنام دیگر، تنها از برند او استفاده می کردند.

Dior در همان سال، اولین کتابش را نیز به چاپ رساند:‌ من یک کوتور هستم (کوتور به معنی طراح و خیاط لباس سفارشی، به ویژه برای خانم‌ ها است ) و این جمله مشهور را بر زبان راند:‌ « دلم می‌خواست یک معمار شوم. کوتور بودن به این معنا بود که هنوز هم باید از قواعد معماری پیروری کنم. »

مرلین مونرو و برند دیور
مرلین مونرو در تبلیغات برند دیور

جایگزین شدن سن لوران بعد از مرگ کریستین دیور

در سال 1957 ،‌ دیور دچار حمله قلبی شد و از دنیا رفت. اما پیش از این اتفاق، او تنها خیاط فرانسوی بود که توانسته‌بود سر از مجله تایم در بیاورد. بعد از مرگ دیور ، دستیار ارشد او، ایو سن لوران به فرانسوی ( Yves-henri-donat mathieu Saint Laurent ) ، که یک طراح بااستعداد 21 ساله بود، امور شرکت را در دست گرفت.
سنت لورن ، dior را در مسیر جدید و غیرمنتظره‌ ای به محبوبیت رساند. مجموعه اول او با عنوان خط تراپیز، از  کمرهای تنگ در لباس ‌ها گذر کرد و نیمرخ‌ های سایز بزرگی را ارائه داد. که به جای به‌ نمایش‌گذاشتن فرم بدن زن، آن را مخفی می ‌کرد.
زمانی که سنت لورن در سال 1960 ، به جنگ استقلال الجزایر فرا خوانده‌شد، شرکت، با آغوش باز از جایگزینش، یعنی مارک بوهان استقبال کرد. او که به خاطر حساسیت‌ های ظریف و نفیسش شناخته ‌شده بود، موفق شد شهرت زنانه این خانه مد را بازپس بگیرد.

سنت لوران در دیور

تاسیس اولین فروشگاه های برند dior

بین سال ‌های 1967 و 1975 ، برند دیور از نظر اندازه، رشد قابل ‌توجهی را تجربه کرد :

  • مجموعه‌ های آماده برای استفاده‌معرفی‌شدند، اولین فروشگاه دیور بچگانه در پاریس افتتاح، و کریستین دیور مردانه با موفقیت راه‌اندازی‌شد.
  • فروشگاه ‌هایی در
    لندن
    نیویورک
    و هنگ‌کنگ افتتاح شد و زمانی که ژیانفرانکو فری در سال 1989 به عنوان مدیر طرح دیور منصوب شد، بوهان، نه ‌تنها یک خانه مد شناخته ‌شده در سطح جهان را به او تحویل داد. بلکه مسئولیت بزرگ و دشواری را نیز بر گردنش نهاد.
    فری این چالش را با کمال میل‌پذیرفت و طولی‌نکشید که خطوط لباس سفارشی و آماده dior ، آن قدری قدرت پیدا‌کردند که هر کدام، به‌صورت جداگانه و مستقل اعلام‌موجودیت‌کنند. خط اصلی هم به کوتور کریستین دیور تغییر نام داد.

جان گالیانو و رهبری برند Dior

جان گالیانو ( John Galliano ) ، نفر بعدی بود که در سال 1996 ، رهبری برند دیور را بر عهده‌گرفت و زمانی که پرنسس دیانا ، اولین لباسِ سفارشیِ طراحی‌‌شده به دست او را بر تن کرد، سر از تیتر اول روزنامه‌ ها در آورد.
راه ‌اندازی خط تولید کیف های خورجینی نیز که حالا خاص برند دیور شده‌ اند ، یکی از افتخارات او برای برند Dior به شمار می آید.
البته یک ایراد از این رویکرد گرفته‌می‌‌ شد و آن این بود که مجموعه‌های او نمایشی‌ بودند و بیشتر جنبۀ هنری داشتند تا اینکه پوشیدنی و قابل‌استفاده‌باشند.
او با عکاس مشهور، نیک نایت ، همکاری کرد تا کمپین ‌های جسورانه و تاثیرگذاری خلق کند و از نکات جنسی و گاه بی ‌ارزش هم در کارهایش بهره می ‌برد.
علیرغم درخششی که گالیانو در ابتدا از خود نشان‌داده‌بود، بعد از اخراجش ( به خاطر حرف ‌های ضد یهودی که در حالت مستی زده بود ) برند دیور ( dior ) را تا حدودی زیر سوال برد.

جان گالیانو و برند دیور

راف سیمونز و مدیریت برند Dior

شاید در واکنش به این اتفاق بود که جایگزینِ گالیانو ، راف سیمونز ( Raf Simons ) ، کاری کرد تا از همان روز اول کاری ‌اش در سال 2012 ، متفاوت با مدیران هنری قبلی دیور به نظر برسد.
مجموعه ‌های سیمونز هم به همان‌ اندازه درخشان بودند؛ اما به خوبی درک نمی ‌شدند. مجموعه ‌های هنرمندانه او ، هم زیبا و هم پوشیدنی بودند و اغلب سلبریتی ‌ها را به خود جلب می‌ کردند که از جمله می‌توان به :

  • جنیفر لارنس
  • و ریحانا اشاره کرد.
جنیفر لارنس و برند دیور
جنیفر لارنس در تبلیغات برند dior

ماریا گرازیا چیوری اولین رهبر زن برند دیور

زمانی که سیمونز ، شرکت دیور را ترک کرد، مباحثه ‌های بسیاری بر سر نفر جایگزین او درگرفت. دو گزینه که بیشتر از همه در موردشان صحبت می‌ شد، ریکاردو تیسی ( riccardo tisci ) که حالا مدیر برند بربری ( Burberry brand ) است و فوبی فیلو ( Phoebe Philo ) بودند. البته در انتها، این ماریا گرازیا شیوری بود که به اولین رهبر زن برند دیور در سال 2016 تبدیل شد و تا به امروز هم این منصب را بر عهده دارد.
شیوری در تابستان سال 2018 ، در جایی‌گفته‌است:‌ « من به این ‌خاطر اینجا نیستم که یک زنم، من به این خاطر اینجا هستم که در کارم واردم ! »
او یک رویکرد عینی،‌ غیرپوزش خواهانه و برگرفته‌از پوشاک خیابانی دارد که ظاهرشان چیزی کم از نیمرخ‌ های اصیل و ظریفِ‌ ابداع‌‌شده‌توسط برند دیور ( dior ) ندارد.
شیوری ثابت کرد که پیام اولیه کریستین دیور (  توانمندسازی زنان ) حتی 70 سال بعد از افتتاح برند Dior نیز جریان دارد و حالا قرار است در تک ‌تک زنان مدرن نیز طنین بیندازد!

ماریا چیوری و دیور

کیف لیدی دیور

کیف لیدی دیور ، یکی از معروف ترین طرح های دیور است . Dior اولین بار این کیف را در سال 1995 عرضه کرد و این طرح به دلیل ادای احترام به پرنسس دیانا به لیدی دیور شهرت یافت. چرا که  پرنسس انگلیس ، پس از هدیه گرفتن این کیف از بانوی اول فرانسه، به ندرت بدون در دست‌داشتن این کیف دیده می شد و تقریبا همیشه از این مدل استفاده‌می‌کرد.

مطالب مرتبط  استایل فرمال مردانه + تصویر

ویژگی های برند دیور

یکی از مهم ترین ویژگی های برند دیور ، هماهنگ سازی خود با زمان بود. او بسته به زمان و دوره ای که در آن بود، خلاقیت های خود را ارائه می داد؛ برای مثال، در دوره ای خاص که برابر با پایان جنگ جهانی دوم بود، شروع به طراحی لباس هایی برای افزایش شادی و اعتماد به نفس مردم کرد.
در این مجموعه که کرولا نام داشت، الهام پذیری از گل ها به وضوح مشهود بود و زنانی که لباس های این مجموعه را می پوشیدند؛ مانند لاله هایی جوان به نظر می رسیدند.
پس از آن، او مجموعۀ En 8 را به جهان مد ارائه داد که تاکیدش بر نمایان سازی برجستگی ها و منحنی های اندام زنانه بود؛ چراکه امید داشت روحیۀ اغواگری را به زنانی که اعتماد به نفس و غرورشان را در دورۀ سرشار از ناامنی و اضطراب جنگ از دست داد ه بودند، بازگرداند.

پرنسس دایانا و کیف لیدی دیور
پرنسس دایانا و برند دیور

حقایقی در خصوص برند DIOR که شاید ندانید !

قبل از اینکه Dior به حرفۀ مد مشغول شود، آرزوی معماری را در سر می پرواند و این در حالی بود که خانواده اش می خواستند او وارد سیاست شود.
او به خواستۀ خانواده اش عمل کرد و رشتۀ تحصیلی سیاسی را برگزید؛ اما از آنجا که این رشته برای او هیچ جذابیت وکششی نداشت، از آن خارج شد و در سال 1928 ، تصمیم به گشایش یک گالری هنری کرد.
در گالری های هنری دیور ، آثار هنرمندان مشهوری چون :

  • پابلو پیکاسو ( Pablo Picasso )
  • مارسل دوشان ( Marcel Duchamp )
  • من ری ( امانوئل رادینسکی : Emmanuel Radinsky )
  • جوآن میرو ( Joan Miro ) و بسیاری دیگر به نمایش گذاشته شد.

در یکی از گالری های هنری ، وی حتی نقاشی « تداوم حافظه » ، اثر سالوادور دالی ( Salvador Dali ) را نیز که برای اولین بار در شهر پاریس به نمایش درمی آمد، در معرض دید عموم قرار داد.

دیگر حقایق برند Dior

فمنیست ها آثار او را دوست نداشتند و نمی پسندیدند. از آنجا که دیور کشش خاصی به معماری

  • خطوط
  • فرم ها
  • اشکال
  • و حجم داشت، به اصول هندسی آن نیز بسیار توجه و آن ها را وارد طرح هایش می کرد؛ به همین دلیل، تمام الگوهای او از انحنا و برجستگی های اندامی برخوردار بود.
مطالب مرتبط  استایل مینیمال زنانه + تصویر

به همین خاطر، فمینست ها این نوع طراحی و معذب سازی زنان را در نوع پوشش نمی پسندیدند. در نظر این گروه، در حالی که کوکوشنل ( Coco Chanel ) قصد داشت در طرح هایش به زنان آزادی پوشش و راحتی ببخشد؛ دیور در پی معذب ساختن و نمایش اندام آن ها بود.
ادکلن دیور برگرفته از نام خواهر دیور Dior است. از آنجا که خواهر او در خلال جنگ جهانی دوم، عضو گروه مقاوت فرانسه در مقابل نازی ها بود، به اسارت گشتاپو در می‌آید و به اردوگاه کار اجباری فرستاده‌می‌شود و تا سال 1945 در آنجا باقی می ماند. Dior این عطر را به افتخار و احترام خواهرش نام گذاری کرد.
رایحۀ این عطر ، یادآور عطر گل هاست و این به زمانی بازمی گردد که آن ها روزگارشان را در جنوب فرانسه ، شهر گراس، دیار گل ها،  سپری می کردند.